2010. június 22., kedd

Átlagos feldolgozási idő: 26 hónap

Hogy megtörjük kicsit a csendet, a mai Montreal Gazette-ből álljon itt egy rövid hír: 

Egy új kimutatás szerint 2005 óta felére csökkent a bevándorló vízumok feldolgozásának átlagos ideje. A Richard Kurland bevándorlási tanácsadó által végzett vizsgálat szerint 2009-ben már csak 26 hónap volt az átlag várakozási idő, ellentétben a 2005-ben prognosztizált 50 hónappal. 
A csökkenés oka, hogy a kormányzat 2008-ban bevezetett egy programot a "skilled worker" program jelentkezései feldolgozásának felgyorsítására (szakácsok, ápolók többek között). 
Tavaly 14,917 engedélyt adott ki az ország olyan munkásoknak és családtagjaiknak, akik megfeleltek a kritériumoknak. 
Az érme másik oldala, hogy a családegyesítési kérelmek feldolgozása viszont lelassult, különösen a szülők és a nagyszülők esetében (akiknél előfordulhat 5-10 év várakozás is). A gazdaság helyzete fontosabb a családoknál, összegezte Kurland.

Aki kíváncsi az eredeti cikkre, ITT elolvashatja.

2010. június 14., hétfő

Egy kis késedelem...


Kedves Mindenki,

Először is szeretnénk megköszönni a bizalmatokat, amivel indulásunk óta kitüntettek minket, hiszen azóta is  folyamatosan kapjuk a leveleket tőletek, amiben teljes nyíltsággal és bizalommal osztjátok meg velünk életetek fontos dolgait, kérdéseit. Szeretnénk ha tudnátok, hogy ezt abszolút nem vesszük készpénznek, sőt... így lehetőségeinkhez mérten továbbra is igyekszünk válaszolni minden egyes levélírónak, természetesen minél hamarabb.

Az utóbbi időben azonban kicsit lemaradtunk a válaszadással (sőt, a távollétem alatt abszolút Manka tartotta a frontot - hálás köszönet érte!!), és kapjuk is az érdeklődő leveleket emiatt. Szeretnénk nektek jelezni, hogy senkiről nem feledkeztünk el, minden levelet (valószínűleg) megkaptunk, de kicsit feltornyosultak a mi életünkben is a dolgok, ezért a késedelem. Ígérjük, hogy ebben a hónapban minden eddig érkezett levélre válaszolunk, s az új levélíróktól további türelmet kérünk. Továbbra is örömmel segítünk és adunk információt, ahogy eddig is, és a kis torlódásért újra elnézést kérünk.

Szép hetet mindenkinek és hamarosan jelentkezünk!

Manka és Lívia