2009. szeptember 23., szerda

Hogyan segít Kanada? 2.

Sokan érdeklődtök aziránt, hogy Kanada segít-e és ha igen, milyen módon, a bevándorlóknak?

Saját tapasztalataink szerint igen segítőkészek, ha már itt van ember.
Ma bekukkantottam a minisztérium honlapjára, és ezzel találtam szemben magam:

Ha a képre kattintotok, néhány alapinformáció megadása után olyan szervezetek, egyesületek elérhetőségét adják meg, akik segíthetnek lakás- vagy álláskeresésben, nyelvtanulásban stb.

A szolgáltatás nem elérhető Nunavutban és a Northwest Territoriesban, de oda nagy valószínűséggel nem is kívánkoztok. A Quebecbe és Manitobába igyekvők pedig a tartományilag illetékes minisztériumokat keressék.

7 megjegyzés:

Melinda írta...

Kedves Livia es Manka,

Eloszor is hadd gratulaljak a bloghoz!! Es mint sokan maskok, en is kerdessel fordulok hozzatok. Most kaptam meg a letelepedesi engedelyemet, es most azon gondolkodom hogyan lassak hozza az utnak. Jelenleg az USA-ban elek, innen koltoznek. Szinte mindenki Torontot javasolja. Noha en nem igazan rajongok a nagyvarosi eletert, de probalkozom a gondolattal. A kerdesem... mint minden nagyvarosnak, Torontonak is vannak olyan reszei, amiket tanacsos elkerulni. Ti mit tanacsoltok, javasoltok? En mar hetek ota bongeszem a netet, de meg most sem latom tisztan toronto kulonbozo negyedeit. A masik ezzel kapcsolatos kerdesem. Mit szoltok Toronto kulvarosaihoz? Brampton, Burlington, Hamilton, stb. Azon is gondolkodom, hogy oda mennek, (gondolom olcsobb es biztonsagosabb) es talan onnan jarnek be Torontoba? Elore is koszonom.

Livia írta...

Szia Melinda,

Eloszor is gratulalok a papirjaidhoz es kivanok Neked minden szepet es jot az itteni eletedhez! :)

En Torontoban elek mar 4 eve, ami szamomra eleg nagy valtozas volt Miskolchoz kepest. Azonban azt kell mondjam, hogy erdekes modon a varos sokkal nyugisabb, mint azt az ember a meretei alapjan gondolna. A belvaros persze mozgalmasabb, de egyebkent nagyon csendesen es nyugisan lehet itt elni, szinte el is feledve, mekkora varosban elsz. :) Ez persze attol is fugg, mennyit kell utazni a lakas es a munkahely kozott.
En North Yorkban elek, amit nagyon szeretek. A sajat blogomon talalsz a kornyekrol kepeket, sot videokat is. Nezz bele, ha esetleg erdekes lehet szamodra.

Ha autoval kozlekedsz, akkor a kulvarosi reszek is meggondolandok, bar ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy a varosban is szinte ugyanolyan elvonultan elhet az ember, ha akar.
Ez a valasztas szerintem mindenkepp szemelyfuggo. En azt javasolnam, ha szabad ilyet, hogy elso korben a varosban keress magadnak lakast es felev/egy even belul ugyis kiderul, mennyire szereted meg, vagy mennel-e inkabb mashova, kcsit kifele.

Ha barmiben tudok segiteni, akar csak sajat velemennyel is, irj nyugodtan es szivesen segitek!

Udvozlettel,
Livia

Névtelen írta...

Szia Livia,

Nagyon koszonom valaszod. Probaltam megkeresni a linket a kepekhez es videohoz, de nem jartam szerencsevel. A colors of Toronto-n belul merre menjek? Elvesztem az informacio sokasagaban. Ha esetleg meg tudnad adni a pontos linket, nagyon megkoszonnem.

Elore is koszonom.

Melinda

Livia írta...

Szia Melinda,

A fotoalbumot biztosan megtalaltad (jobb oldali infosav, majdnem legfelul), habar ott az egesz varosrol talalsz kepeket.

Az Egypercesek label alatt szinten mindenfelol latsz majd kis videokat a varosbol.

A bejegyzesek kozul pedig ime par video/kep:

http://klivia1428.blogspot.com/2007/01/kilts-az-erklynkrl.html

http://klivia1428.blogspot.com/2007/02/valentin-napi-hess.html

http://klivia1428.blogspot.com/2007/05/egy-kis-tavasz-t-kzben-munkahelyig.html

Szep napot neked,

Livia

Névtelen írta...

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogotokra, sok hasznos információra leltem itt. Sok munka állhat mögötte, le a kalappal előttetek! Most már van némi elképzelésem a kanadai életről, de vannak még vakfoltok.
Írtátok, hogy ha kint van az ember, akkor segítőkészek. Ezt úgy kell érteni, hogy ha valaki kimegy turistaként, de beleszeret az országba, akkor ott kint meg is keresheti a módját annak (esetleg az említett szervezetek segítségével), hogy dolgozhasson, tanulhasson? Egyáltalán, ez járható út?
Köszönöm a válaszotokat: Joci

Névtelen írta...

Sziasztok,
En mar 10 eve elek itt kanadaban...egy ismerosomnek szerettem volna segiteni a letelepedessel kapcsolatban,igy kerultem az oldalatokra...meg kell mondjam...ez egy ordogi kor..ha otthonrol probaltok munkat keresni,keves az eselye,hogy foglakoztatnak.Manapsag mar a letelepedest sem osztogatjak olyan konnyen ,mint regebben.
Az egyetlen ut...es a legkonnyebb,ha vannak jo szandeku ismerosok,rokonok,akikhez ki tudtok jutni latogato-ba...megirni az oneletrajzot,diplomat forditani,munkavallalasit kerni...kb. 6 honap..de addig keszpenzert rengeteg munka lehetoseg van,amibol fenn tudjatok tartani magatokat.
Mi annak idejen 1000 dollarral zsebunkben indultunk neki a parommal...a repuloteren meg azt sem tudtuk aznap este hol alszunk...megis sikerult...ezert biztatok mindenkit: hajra!..ne adjatok fel!!!
Mindenkeppen csak segitseggel lehetseges...minket vadidegen magyarok fogadtak be a hazukba...a magyar templom segitsegevel.Megkaptuk az also szintet...2 nap mulva mar keszpenzert dolgoztunk..es eleg hamar ossze is szedtuk magunkat anyagilag....nekunk soha nem kellett elhagyni az orszagot..itt ossze hazasodtunk,gyorsan kanadai allampolgarsagu gyerekunk szuletett :)..es azota allampolgarok vagyunk.

remelem segitett!

Névtelen írta...

Szia! Nagyon örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt és a te beszámolódat.
Ha nem gond neked tudnál e esetleg némi infót adni Kanadában most hol érdemes munkát,szállást keresni,mi is Kanadába készülünk a párommal itt nincs már jövőnk.Ha időd engedi várom válaszod István Budapestről.
E-mail cím:esteban720411@gmail.com